3D Lasersko skeniranje

3D lasersko skeniranje brzo postaje industrijska norma za precizna merenja visoke tačnosti i u tehničkom smislu visoke vrednosti. Kao jedna od firmi koja je među prvima usvojila tehnologiju laserskog skeniranja, imamo višegodišnje iskustvo.
3D Lasersko skeniranje
Virtuelna izgradnja.

Današnji rukovodioci građevinskih projekata se suočavaju sa izazovima koje njihovi prethodnici nisu ni mogli zamisliti. Bilo da se radi o izgradnji novih infrastrukturnih projekata za podršku rastućem stanovništvu ili zameni stare infrastrukture koja više ne funkcioniše, projektni menadžeri se često suočavaju sa višestrukom složenošću, istovremeno obezbeđujući brzinu i efikasnost.

Budući da se suočavaju sa novim i većim izazovima, projektni menadžeri su osetli potrebu za zamenom prevaziđenih alata za modeliranje koji su se koristili u prošlosti. Jednostavni alati mogu im i dalje poslužiti, ali ne ispunjavaju zahteve koje ispred njih postavljaju moderni i složeni građevinski projekti. Pionirske nove tehnologije kao što su 3D lasersko skeniranje i “Building information modeling” (BIM) pomažu inženjerima i projektnim menadžerima da imaju novi pristup u rešavanju izazova sa daleko većim uspehom i efikasnošću.

Primena 3D Laserskog skenera

3D lasersko skeniranje možete primeniti gde god poželite, virtuelno ući u digitalizovani objekat i dobiti u njemu metričke i vizuelne prostorne informacije. Ovo se postiže tehnikom, “zamrzavanja” stanja predmetnog objekta u datom trenutku i njegovo prebacivanje na kompjuter koje se naziva digitalizacija podataka o obliku objekta.

Gusti podaci obezbeđuju mozaik tačaka koje stvaraju 3D oblak tačaka za upotrebu u različitim sofisticiranim softverima za obradu kao što su AutoCad, RECAP, REVIT, KUBIT, Ciclone i Scan to BIM. Oblak tačaka se zatim koristi u vašem projektu za potrebe analize i dizajn.

Primena laserskog skeneraBENEFITI 3D laserskog skeniranja
– GrađevinarstvoPrikupljanje preko 360.000 tačaka u sekundi;
– ArhitekturaNiža cena geodetskog merenja, bez dodatnog dosnimavanja;
– Gas i naftaRano uočavanje i sprečavanje grešaka;
– RudarstvoSkraćeno vreme izrade tehničke dokumentacije;
– Zaštita spomenikaLakša vizualizacija i planiranje;
– GeodezijaPovećanje konkurentnosti i lakša komunikaciju sa klijentima …
Neki naši projekti